Frissítve: 2018.11.19

Facebook Oldal

Nem sikerült szépen búcsúzni... Aszód FC - Iklad KFC: 1-3 (0-1); U19: 0-4;

Kellemes későtavaszi időben, a szomszédvár rangadó ellenére alig 100 néző előtt került sor a 2012-2013-as bajnokság záró fordulójára. U19-es csapatunk sorfallal és tapssal köszöntötte a már megyei bajnokként pályára lépő ikladi fiatalokat.Persze a mérkőzésen már kemény test-test elleni küzdelem zajlott, s bár becsülettel helyt álltak az aszódiak, a végén már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A hazai csapat tíz emberrel fejezte be a meccset, mivel Kovács Dávidot utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt piros lappal "jutalmazta" a játékvezető.

A felnőttek mérkőzésén sérülések és egyéb elfoglaltságuk miatt tartalékosan állt fel az Aszód csapata. A tét a negyedik helyezés megszerzése volt, aki itt ma három pontot szerez, a táblázat negyedik helyén végez.
Az első félidő váltakozó játékot hozott, több helyezet dolgoztak ki a vendégek. A 25.percben lőtt góljukat les miatt nem adták meg, majd a 31.percben a kapunk előtt ajtó-ablak helyzetben két ikladi játékos gólhelyzetben egymást szerelte. A félidő zárásaként a 45.percben a veszélyesebben támadó vendégek szereztek vezetést (0-1). 

Szünetben cserét Aszód, Döme Tamás helyére Braun Tamás lépett. A 66.percben tovább csökkentek az aszódi esélyek, amikor Krecsmarik Patrikot utánrúgásért - jogosan - kiállították. Az emberhátrány mégis a hazaiakat rázta fel, a 70.percben Nagy Krisztián beadását Kovács Dániel bólintotta az ikladi kapuba (1-1). A 70.percben újabb aszód csere: Nagy helyett Kovács Kristóf lépett pályára. 80.percben az aszódi kapus Vikor István az ikladi lövést még hárította, a középre öklözött labdát másodjára már a hálóba vágták (1-2). Kétségbeesetten rohamozott Aszód, egy kontárból mégis Iklad adta meg a kegyelemdöfést (1-3). A három perc hosszabbításban az eredmény már nem változott.
Összefoglalva: Korrekt játékvezetés mellett megérdemelt ikladi győzelem született, így Aszód 53 ponttal a hatodik helyen zárta a bajnokságot. Sajnos a kitűzött célt, a dobogót, nem sikerült elérni. Következik a nyári szünet, majd a felkészülés a következő szezonra.

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !