Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Soha rosszabb hétvégét!!! Minden csapatunk győztesen hagyta el a pályát! Valkó KSK - Aszód FC: 2-3 (1-0);

Vasárnap délelőtt U13-as körzeti Bozsik-torna került megrendezésre Aszódon. U13-as csapatunk tisztességgel helyt állt. (Az U13-s tornáról készült képeket megtekinthetik a galériában !) Vasárnap délután U21-es csapatunk fogadta hazai pályán a szomszédos Hévízgyörk U21-es csapatát. Az aszódi fiatalok kétgólos hátrányból fordítottak, és hatalmas csatában itthon tartották a három pontot. Góllövőink: Makovinyi Dániel (2), Kádár Róbert, Hruska Ádám, Demeter Dániel. Gratulálunk a remek teljesítményhez!
Felnőtt csapatunk vasárnap a közeli Valkóra látogatott. Erről a mérkőzésről egy kicsit bővebben...
Sok helyen sokféle minőségű amatőr futballpályát láttam már megyeszerte, de ilyen állapotú, futball nevű sportra teljesen alkalmatlan sportpályát csak keveset. Fű csak nyomokban, csomókban zöldelt, a gyep helyén gyom, kiszáradt folyóka. A pálya vonalakat alig lehetett látni, igaz, nem is volt mire festeni. A nézők nagy része a pálya melletti út szélén állt, jegyet sem szedett senki, úgy látszik itt nem volt szükség jegybevételre. Két fő rendezőt lehetett látni (nem két főrendezőt!), legalábbis két emberen volt sárga mellény. Ilyen körülmények között indult útjára a labda. A talajon sem cselezni, sem labdát vezetni nem lehetett, ha valaki ilyen tevékenységre adta a fejét, időnként orrba verte magát saját felpattanó labdájával. A csapatok - az aszódi is - igyekeztek alkalmazkodni a sajátságos körülményekhez. Amikor a védők megszerezték a labdát, akkorát rúgtak bele, amekkorát csak bírtak. Az előrevágott labda kiszámíthatalanul pattant, melyet a csatárok próbáltak megszerezni. A talaj miatt a labda többet volt a levegőben, mint a földön. Mindezek mellett ha bárki még cselezni, vagy netalán a labdát megjátszani merészelte, egy lépés után felrúgták, ellökték, mezénél fogva földre rántották. Mindkét oldalról rengeteg szabálytalanság, durvaság tarkította a játékot. Egyik ilyen kilátástalan próbálkozás végén, a 38.percben, a valkói Hosszú Péter befelé mozogva ügyesen csinált helyet szélsőjének, akinek lövését elsőre kapusunk Téglás László még kitenyerelt, az ismétlésnél már ő is tehetlen volt.
Szünet után az aszódi csapat változatlan összeállításban folytatta a játékot. Az 5.percben az aszódi Bodnár Miklósvolt szemfüles, közelről egyenlített. Több "néző" lest reklamált, azonban a közelben és vonalban álló hazai szurkolók szerint is szabályos gól született. Innentől folyamatosan szidtak a "nézők" mindenkit. Az alpári viselkedésből így aztán mindenkinek kijutott: vendég játékost, játékvezetőt, tudósítót, vendég sportvezetőt, egyszóval mindenki megkapta a magáét, akin nem valkói mez feszült.

Az 50.percben egy hazai fejes csattant a kapufán. Az 57.percben cserélt Aszód: Hugyecz Márk helyére Kovács Dániel állt be. A 60.percben megállt a játék, egy szabálytalanságnál elszabadultak a hazai oldalon az indulatok, a valkói klub elnökét ki is tessékelték a kispadról. A 66.percben az aszódi kapu előtti kavarodásból, éles szögből Tégla mellett a hálóba lőttek (2-1). A 81.percben Szabó István beadását a valkói kapus egy védő kezére öklözte, büntető. Az ítélet végrehajtó az aszódi Oláh Tamás volt (2-2). A középkezdés után aztán teljesen elszabadultak az indulatok. Káposzta Balázs ellen szabálytalankodtak, ezután a játékosok egymásnak estek, a nézők közül többen berohantak a pályára és igyekeztek bekapcsolódni a dulakodásba, elégtételt venni az aszódi játékosokon. A két rendező tehetetlen volt... Az aszódi játékosokat saját testi épségük megvédése érdekében levonultak a pályáról, és az öltözőépület bejáratánál várták meg, míg elcsitultak a pályán az indulatok. Arra vártunk, hogy a játékvezető a szurkolók pályára lépése miatt lefújja a mérkőzést. Ez azonban nem történt meg, hiszen a spori határozottan a folytatás mellett döntött. Két játékosnak, köztük az aszódi Káposzta Balázsnak piros lapot mutatott fel, és egy valkói is hasonló sorsra jutott. A 90.percben újabb cserét kért Dobes. Krecsmarik Patrikot Szalay Gergő váltotta. A folytatásban jött a slusszpoén. A csereként korábban beálló Kovács Dániel robogott el a jobb oldalon, lövése a hosszú sarokba vágódott (2-3). A rövid folytatásban már nem változott az eredmény. A mérkőzés lefújása után, levonulás közben a hazai oldalon még megtalálták az egyik asszisztenst, de komolyabb rendbontásra már nem került sor.
Összefoglalva: szürreális körülmények között, hátrányból fordítva hoztuk el a három pontot Valkóról. Játékosaink egymásért küzdve, sokszor tényleg harcolva, egy pillanatig sem adták fel, és végig győzelemre játszottak. Meg is lett az eredménye... A szövetségnek valószínűleg lesz majd dolga bőven, hogy a futball nevű játékhoz oda nem illő dolgok többet ne zavarják azokat, akiket valóban a sport érdekel.
A mai győzelemmel a hatodik helyre jöttünk fel a bajnoki tabellán. Ma jó volt aszódi szurkolónak lenni!

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !