Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Magabiztos győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont... Gödöllői-EAC - Aszód FC 0:4

A három hónapos téli szünet után megkezdte a pontvadászatot felnőtt csapatunk. Az első mérkőzés a Gödöllői-EAC csapatával játszották a fiúk.A mérkőzésre rendhagyó módon a tavaly átadott egyetemi műfüves pályán került sor. A találkozóra nagyjából 20 néző volt kíváncsi.

A mérkőzést az aszódiak kezdték agresszívabban, már a 4. percben Oláh Tamás fejelt mellé ígéretes helyzetből. Két perccel később Szabó István próbálkozott egy kapura lövéssel 25 méterről.
A folyamatos aszódi nyomást a hazaiak mindössze 12 percig bírták kapott gól nélkül, ekkor ugyanis az aszódi Oláh Tamás szemfüles módon lecsapott egy rosszul végrehajtott kirúgásra, majd a az üres kapuba gyönyörű kétkapufás gólt szerzett.
(Tamás ezzel a találattal megszerezte 100.-ik gólját a pest megyei versenysorozatokban,ezúton is gratulálunk neki! )
A vendégek a gólt követően sem álltak meg, Szabó István szögletét Kovács Kristóf bólintotta a volt aszódi játékos, Máthé Tamás kapujába, 0-2. Az első gödöllői helyzetre 18 percet kellett várni, a hazaiak 20 méteres bombája a keresztlécen csattant.
A félidő 24. percében Kovács Kristóf a fél pályáról indította Oláht aki a tizenhatosról szépen kirúgta a jobb alsó sarkot ( 0-3 ),két perccel később ugyancsak Tamás volt a főszereplő, csak a másik oldalról talált be a hazaiak kapujába, 0-4.
Ezt követően további helyzetek adódtak a félidő végéig az aszódiak előtt, azonban ezekből már született gól. A szünetet követően cserélt az aszódi csapat, Kovács Kristófot Mihalik István váltotta majd Madarász László Masznyik Dávid helyett lépett pályára.

Az új játékosok igyekeztek felpörgetni a játékot több-kevesebb sikerrel. Igazán nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott. A második játékrészben Domján Norbert került legközelebb az újabb gól szerzéséhez azonban egy  beadást követően nagyjából 8 méterről kapu fölé lőtt.

Összefoglalva: Korrekt játékvezetés mellet, az aszódi csapat remek első félidőt produkált, teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. A tabellán maradtunk az 5.-ik helyen viszont a különbség 4 pontra csökkent az éllovas Iklad KFC-vel szemben.
Jövőhéten Mogyoród csapata ellen játszunk, a mérkőzés helyszíne még kérdéses, de ami biztos: a tavalyi 5-1 vereség miatt visszafogunk vágni !

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !