Frissítve: 2018.11.19

Facebook Oldal

Őtből öt.. Eddig veretlen az Aszód FC az U14 bajnokságban

A felnőtt csapat veretlensége mellett ideje egy pár mondatban megemlíteni az U14 csapatunk eddigi őszi teljesítményét.
Viszonylag korán, július közepén kezdtük a felkészülést az idei szezonra, nem volt ritka, hogy a nyári hőségben is legalább 10-12 fővel csináltuk a gyakorlatokat. Az iskola beköszöntével ez a tíz fős létszám gyakran 15 főre emelkedett az edzéseken. 
 
Első bajnoki mérkőzésünkön Isaszeg csapatával játszottunk, magabiztos 9:1 arányú győzelmet arattunk. A második fordulóban a szomszédos Iklad csapatának 23 (!) gólt szereztünk 80 perc alatt. Az ikladiak után a bagi csapattal egy rendkivül izgalmas mérkőzésen 8:4-es aszódi sikert könyvelhettünk el. A negyedik fordulóban a másik isaszegi csapatnak egy tucat gólt sikerült szerezni.
 
Az ötödik fordulóban aztán a gödöllői Főnix ISE csapathoz látogattunk. A gödöllői csapat is eddig a bajnokság során csak győzelemmel rendelkezett, így nagyon izgalmas mérkőzésnek néztünk elébe. Ennek megfelelően készültünk az edzésenek is a találkozóra, tudtuk hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A mérkőzés első 15 perce egyértelműen a miénk volt, több veszélyes helyzetet is kidolgoztunk. A 9.percben egy szabadrúgásból Gergály Tamás szerzett vezetést az aszódiaknak, 5 perc múlva jött is a válasz, a gödöllőiek kiegyenlítettek. A gödöllőiek a félidő előtt meg is szerezték a vezetést, azonban egy perccel később jött is az aszódi válasz, Gergály Tamás ismét eredményes volt, így 2:2 állással következett a második félidő. A 47.percben egy gyönyörű aszódi kontrát követően a 11 éves (!) Varga Balázs, a felnőtteket megszégyenítő módon kirúgta a bal alsó sarkot, így megfordítottuk az állást, 3-2 re vezettünk. A második félidőben sokat támadtak a gödöllőiek, Szakács Zakariás az aszódi halóőr több bravúrt is bemutatott így nem tudtak a gödöllőiek kiegyenlíteni. A hosszabbítás 3 perce igazi idegörlő időszak volt mindenkinek, de a srácok remekül megoldották a feladataikat.
 
A kilátogató szülők egy rendkívül élvezetes mérkőzést láthattak, a játékvezetők is megemlítették, hogy még nem vezettek ennyire élvezetes U14 mérkőzést. Dicséret illeti a szülőket mindkét oldalról, mind a hazai gödöllői szülők mind az aszódiak rendkívül sportszerűen szurkolták végig az egész mérkőzést. 
 
A legnagyobb elismerést az aszódi gyerekeknek szól, hiszen egy rendkívül jól szervezett csapatot sikerült ezen a mérkőzésen legyőzni. Az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott a lefújásig küzdött mindenki és végül meglett az eredménye.